Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3D nyomtatott korcsolyaélekkel versenyeztek a kínai gyorskorcsolyázók

3D nyomtatott korcsolyaélekkel versenyeztek a kínai gyorskorcsolyázók

A Farsoon Technologies kínai cég AlMgSc ötvözetéből nyomtatott korcsolyaélekkel versenyeztek a kínai versenyzők, akik többször is dobogóra állhattak.

 

A pekingi téli olimpia ugyan már véget ért, de érdemes megjegyezni, hogy a kínai versenyzők 2 aranyérmmel és egy rekorddal zárták a rövidpályás korcsolyaszámokat. A sikerükhöz hozzájárulhatott a Farsoon által gyártott korcsolyaél is. Az additív megmunkálás által nyújtott lehetőségeknek miatt, egy új dizájnt tudtak kidolgozni, ami könnyebb, erősebb és testreszabott kialakítást nyújt a jobb teljesítmény érdekében.

A korcsolyaélek tradicionálisan edzett szénacélból készülnek, króm vagy alumínium bevonattal a súlycsökkentés érdekében. A jól ismert AlMg ötvözetekből az AlMgSc ötvözet egy új generációt jelent az egyedi anyagok terén. Az új ötvözet felhasználható autó- és légiipar területein, mivel jó mechanikai tulajdonságokat mutat és ellen tud állni magas hőmérsékleteknek.

A projekt elején a sportolókat és korcsolyáikat tesztek és mérések sokaságának vettették alá, hogy meghatározzák a korcsolyákban fellépő feszültségeket indulás, gyorsulás, váltások és kanyarok közben. Az adatok segítségével optimalizálhatták az alkatrészek geometriáját, így egy szignifikáns, 20%-os súlycsökkentést érhettek el a hagyományos kialakításhoz képest. Az új kialakítás természetesen megfelel a szabályzatban előírt követelményeknek, így könnyen és gyorsan cserélhetőek, felhelyezhetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek

Keresés

Árukereső.hu Árukereső.hu