Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3D nyomtatott cipők egy új korszakot hoznak az egyedi lábbelik körében

3D nyomtatott cipők egy új korszakot hoznak az egyedi lábbelik körében Kevés olyan iparág maradt, ahol a 3D nyomtatást még nem alkalmazták volna. Nagy márkák mint a Nike, New Balance vagy Reebok mellett kisebb gyártók is előálltak 3D nyomtatott sportcipőkkel már.

ADIDAS

A márka 2018-ben elkészítette az első 3D nyomtatott cipőt, Carbon-nal együttműködve, amit még a mai napig meg lehet vásárolni. Azóta sikeresen alkalmazták az additív megmunkálás technológiáit, hogy egyedi és fenntartható lábbeliket készítsenek. Tavaly két új 3D nyomtatott cipőt dobtak piacra, a 4D Fusion-t és a 4DFWD névű futócipőt, amit specifikusan arra terveztek, hogy a sportoló teljesítményét növelje. A cipők egyedi rácsos szerkezete flexibilisebbé teszi a cipő felhasználását, illetve a márka egy lépéssel közelebb kerülhet a teljesen egyedi cipők, költséghatékony előállításához is.

REEBOK 

A Reebok az egyik legnagyobb és legelismertebb gyártó a lábbeli iparban, ezért pár éve ők is beszálltak a 3D nyomtatott cipő iparba, így elkezdtek additívan gyártani cipőtalpakat a sportcipő kollekcióikhoz. A cipőt a BASF kémiai vállalattal együttműködve készítette el a márka, akik folyékony poliuretán alapanyagot használtak a cipőtalp elkészítéséhez. A 3D nyomtatott cipőtalp nem csak jobb teljesítményt tud nyújtani, illetve ellenálló is, hanem meglehetősen egyedi dizájnnal is rendelkezik.

NEW BALANCE

A 3D Systems-szel együttműködve, a New Balance is elkészítette a cipőjeihez a 3D nyomtatott középtalpat. A DuraForm Flex talpbetétek SLS technológiával készülnek egy termoplasztikus polimer alapanyagból, ezzel ötvözik az erőt és a rugalmasságot, hogy minél kényelmesebb legyen a cipő. A 3D nyomtatás technológiáját kihasználva olyan komplex alakzatokat hoznak létre, amelyek felhasználhatók a cipő talpának erőelnyelését, miközben a cipő könnyebb lehet.

HERON PRESTON

Az amerikai cég egy teljes egészében additív gyártással állította elő a HERON01 elnevezésű cipőjét. A modellt a fenntarthatóság jegyében készítették el, így a gyártás során nem alkalmaztak ragasztót vagy bármilyen környezetre veszélyes anyagot. A varratok használatától is el lehetett tekinteni, ami azt jelenti, hogy a cipő teljesen újrahasznosítható, így a gyártás során keletkező selejtekből, vagy az elhasználódott cipőkből új cipőket lehet gyártani. A megálmodott dizájn is egyediséget tükrözi, alacsony kivágás a bokánál, pikkelyes a cipő tetején és madárláb szerű minta a talpon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek

Keresés

Árukereső.hu Árukereső.hu