Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3D nyomtatás nagy méretben?

3D nyomtatás nagy méretben?

Egy kaliforniai lelkész érdekes módot választott az építkezéshez, 3D nyomtatással építik a templomot.

 

Talán már hallottunk 3D nyomtatott házakról, boltokról vagy akár hidakról is, de a vallási épület még nem készült additív gyártási eljárással. A Lake California Közösségi templom lehet az első olyan vallási épület, amely 3D nyomtatási eljárással készült. "20 éve próbálunk egy templomot építeni, és most a 3D nyomtatással végre meg tudjuk csinálni gazdaságosan" - nyilatkozta Jim Laxson, lelkész.

A 3D nyomtatásnak nem csak a költségeket csökkenti, hanem a belső kialakításban is fontos szerepet tölt be. A pódium körül a falak a hanghullámokat a közösség velé verik vissza, mindezt olyan jól teszik, hogy a lelkésznek nem lesz szüksége mikrofonra, hogy megszólítsa a hallgatóságot. 

A 3D nyomtatott épületek nem csak a költségekben kedvezőbbek a hagyományos módon felhúzott társaiknál, hanem gyorsabban is kivitelezhetőek. Emellett kevesebb munkaerőt is igényel, mivel a nyomtatás végével már csak ki kell festeni a falakat. Az építéshez a COBOD 3D nyomtatóit alkalmazzák, amelyet gyakran alkalmaznak a nagyméretű építkezéseknél.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek

Keresés

Árukereső.hu Árukereső.hu